מרק ארטישוק ירושלמי
מנה מחממת, מפנקת ומרשימה, בטעמים נפלאים של חורף.
להכנת המרק:
450 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף
2 כוסות מים
1 כף בצל מגורר
15 גרם חמאה
פלפל וסוכר לפי הטעם
12 עלי מרווה מטוגנים
להכנת קציפת הערמונים:
150 גרם ערמונים בוואקום
200 מ"ל חלב
1 כפית סוכר
200 מ"ל שמנת מתוקה
קורט מלח
אופן ההכנה:
הכנת המרק -
מניחים בסיר את כל מרכיבי המרק ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה עד לריכוך הארטישוק.
מסננים את הארטישוק מהנוזלים, ושומרים את הנוזלים בצד
טוחנים את הארטישוק בבלנדר ומוסיפים את הנוזלים בהדרגה עד לקבלת מרקם סמיך
מתבלים במלח, פלפל וסוכר
*ניתן לשמור בקירור עד 3 ימים
הכנת קציפת הערמונים
מניחים את הערמונים בסיר ומוסיפים חלב, סוכר ומלח
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש קטנה במשך חצי שעה
מסננים את התערובת וטוחנים אותה בבלנדר. מוסיפים נוזלים במידת הצורך עד לקבלת מרקם חלק.
שומרים את קרם הערמונים בקירור עד 3 ימים.
מקציפים את השמנת עד למרקם יציב ושומרים בקירור עד 24 שעות.
הרכבת המנה
מוזגים לצלחת עמוקה את מרק הארטישוק הירושלמי
(במידה ומוציאים אותו מקירור, מומלץ לתקן תיבול עם מלח וסוכר בזמן החימום טרם ההגשה).
מכינים בנפרד את קציפת הערמונים: מערבבים בקערת נירוסטה כף גדושה של קרם ערמונים עם 2 כפות של קצפת עד לקבלת קציפה אוורירית.
מעטרים כל מנה ב-3 עלי מרווה מטוגנים.
בוזקים מעל מעט שמן כמהין או שמן זית,
ו… מתענגים.