מתכוניםתנסו את זה בבית

ריגטוני סלק עם גבינת עיזים ופיסטוק

פסטה צבעונית ושוברת שגרה בטעמים ים תיכוניים נפלאים

 

מצרכים ל-4 מנות:

חצי ק"ג פסטה יבשה מסוג רגטוני או פנה (מומלץ לבחור בפסטה עגולה וחלולה)

3 סלקים בינוניים

250 מ"ל שמנת מתוקה

2 שיני שום כתושות

1 בצל לבן קצוץ דק

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם 

מעט סוכר לזרייה

גליל גבינת עיזים פרומעז חתוך ל- 12 טבעות בעובי 1 ס"מ כל אחת

לקישוט:

עלי מיקרו אפונה/פטרוזיליה

גבינת פרמז'ן מגורדת

100 גר פיסטוק קלוף, קלוי וטחון במג'ימיקס

 

אופן ההכנה:

מנקים את הסלקים, מפזרים מעליהם מלח, פלפל ושמן זית ועוטפים כל אחד מהם בנייר כסף 

צולים את הסלקים בחום של 220 מעלות למשך 50-60 דקות. נועצים קיסם ומוודאים שהתרככו.

מוציאים את הסלקים האפויים, מקלפים חותכים את הקצוות וטוחנים עד לקבלת קרם חלק.

במידה והקרם סמיך מדי מוסיפים מעט מים.

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן בסיר נפרד ובו מים רתוחים ומומלחים.

 

במחבת כבדה מטגנים את הבצל בשמן זית למשך 10 דקות עד לריכוך והזהבה. 

מוסיפים את השום הכתוש, מחית הסלק והשמנת, ומערבבים קלות.

 

 

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. 

במידה והרוטב עדיין סמיך מוסיפים מים.

מסננים את הפסטה ומוזגים אותה ישירות לתוך הרוטב תוך ערבוב עדין.

מגישים את הפסטה ל- 4 צלחות הגשה ומפזרים מעל כל מנה 3 טבעות גבינת עזים.

המלצת השף למיטיבי לסת: מסדרים את טבעות הגבינה על נייר כסף, זורים מעל כל אחת מהן מעט סוכר ומקרמלים בעזרת ברנר.

מקשטים בפיסטוק קלוי, עלי מיקרו אפונה ופרמז'ן.

 

בתאבון !!

 

 

עוד מתכונים ים תיכוניים מעולים של השף ירון שנבל והרבה חדשות טעימות מחכים לכם בניוזלטר שלנו - לחברים בלבד!

להרשמה למועדון החברים ללא עלות לחצו>