פסטה בולונז
מצרכים ל-5 מנות:
1 קג בשר טחון טרי
1 בצל קצוץ דק
1 גזר מגורד
1 גבעול / מקל סלרי
6 שיני שום כתושות
6 גבעולי טימין
רסק עגבניות 200 גרם מאיכות טובה
חצי ק"ג עגבניות באיכות טובה
150 מ"ל יין אדום יבש
50 מ"ל שמן זית
6 גר' מלח
פלפל שחור לפי הטעם
500-600 גר פסטה איכותית. לבשל לפי הוראות יצרן.
אופן ההכנה:
- בסיר מטגנים בשמן את הבשר הטחון כרבע שעה בחום גבוה עד שכל הנוזלים מתאדים
- מוציאים את הבשר החוצה לקערה נפרדת
- מטגנים את הירקות בשארית השמן כ- 10 דק' בחום נמוך, עד שמתרככים, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים 2 דק' נוספות
- מוסיפים את היין האדום עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי מהכמות
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, כוס מים, בשר, מלח, פלפל וטימין ומביאים לרתיחה
- מבשלים שעתיים – שלוש כדי שהטעמים יתמזגו
- ניתן לשמור תערובת הבשר מס׳ ימים במקרר
- להגשה: ניתן לערבב הפסטה עם הבולונז ולהגיש או להניח פסטה ומעליה התערובת
המלצות השף: אפשר להוסיף צ'ילי ולקשט בעלי בזיליקום וגבינת פרמז'ן