מתכוניםתנסו את זה בבית

סלמון צלוי על מצע פולנטה ותבשיל פטריות

שף ירון שנבל

 

למנת הדג: מצרכים ל- 4 מנות

800 גרם פילה סלמון (כולל העור) מחולק ל 4 חלקים.

2 כפות שמן זית לטיגון

מלח ופלפל לפי הטעם


אופן הכנת הדג:

מתבלים את הדג במלח ופלפל.
צורבים את הדג 2 דק מכל צד במחבת שחוממה מראש
מחממים תנור לחום של 200 מעלות וצולים את הדג
למשך 7 עד 10 דק (בהתאם לדרגת העשיה הרצויה).

 

מצרכים להכנת הפולנטה:

200 גרם קמח תירס להכנת פולנטה
חצי ליטר חלב 3%
חצי ליטר מים או ציר ירקות
1 כפית שטוחה מלח


להכנת רוטב מצרכים לתבשיל הפטריות:

150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק
100 גרם פטריות פורטובלו פרוסות דק
100 גרם פטריות יער פרוסות דק
(ניתן להחליף בכל סוג פטריות אחר לבחירתכם)
1 בצל קטן קצוץ דק
2 גבעולי טימין
חצי כוס יין לבן
2 כפות שמן זית
1 כפית חמאה
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם


אופן הכנת התבשיל:

מטגנים את הבצל במחבת על אש בינונית למשך 2-3 דק עד ריכוך.
מוסיפים את הפטריות, מלח ופלפל ומטגנים עד הזהבה.
ממשיכים לטגן על אש גבוהה 2-3 דק נוספות.
מוסיפים שום כתוש וטימין ומטגנים דקה נוספת.
לאחר מכן מוסיפים יין לבן ומקפיצים 1-2 דקות עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בחצי.
מניחים את התבשיל בקערה.

 

אופן הכנת הפולנטה:

מביאים לרתיחה את המים והחלב, ומערבבים בעזרת מטרפה.
ממשיכים לבחוש כל העת בעזרת המטרפה, וביד השניה מוזגים את הפולנטה אל תוך הנוזלים, תוך כדי ערבוב בקצב עדין וקבוע על אש נמוכה, על מנת שלא יווצרו גושים.
ממשיכים לערבב כל העת עד הסמכה או למשך 10 דק'.


הרכבת המנה:

מוסיפים את תבשיל הפטריות לפולנטה ומערבבים יחד בזהירות.
מניחים בעדינות מצע פולנטה על הצלחת ומעליה (או לצידה) את הסלמון.
ניתן לעטר את המנה בגבינת פרמז'ן מגוררת, פטרוזיליה, זרעי כוסברה וכמון

 

 

עוד מתכונים ים תיכוניים מעולים של השף ירון שנבל והרבה חדשות טעימות מחכים לכם בניוזלטר שלנו - לחברים בלבד!

להרשמה למועדון החברים ללא עלות לחצו>