מתכוניםתנסו את זה בבית

טרטר דניס וקרם חציל שרוף

מנת פתיחה אלגנטית ומרשימה בניחוח ים-תיכוני

 

מרכיבים ל-4 סועדים:

לטרטר:

  • 2 פילה דניס נקיים מעור ועצמות חתוכים לקוביות בגודל חצי ס"מ
  • חצי תפוח עץ ירוק חתוך לקוביות קטנות
  • חצי בצל סגול קצוץ דק
  • 10 עלי נענע קצוצים דק
  • 1 צ'ילי קצוץ דק

לקרם החציל:

  • 1 חציל גדול או 2 קטנים
  • שמן זית – 2 כפות
  • מיץ לימון סחוט – 2 כפות
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב הויניגרט:

  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים לקישוט המנה:

  • פרוסות צנונית דקה
  • עלי מיקרו
  • יוגורט קל
  • מלח גס לפי הטעם

 

אופן ההכנה

להכנת קרם החציל:

קולים את החציל בקליפתו על הגריל או מעל להבה גלויה עד להשחמה.
מקררים לטמפרטורת חדר, מסירים את ראש החציל ולאחר מכן טוחנים את החלק הנותר עם הקליפה עד לקבלת קרם חלק (בלנדר מוט /מעבד מזון /אחר לבחירה).
מוסיפים לקרם שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם ומעט מיץ לימון.
מערבבים שוב להטמעת התיבול.

הרכבת המנה:

מורחים על צלחת הגשה את קרם החציל.
מערבבים את קוביות הדניס עם יתר המרכיבים (תפוח עץ, בצל קצוץ ועוד) ועם רוטב הויניגרט, ומניחים בעזרת כף מעל קרם החציל.

מקשטים ו…. נהנים.

בתאבון!

 

 

עוד מתכונים ים תיכוניים מעולים של השף ירון שנבל והרבה חדשות טעימות מחכים לכם בניוזלטר שלנו - לחברים בלבד!

להרשמה למועדון החברים ללא עלות לחצו>